Jouw Human Design strategie benutten

human design strategie

Jouw Human Design strategie biedt een handleiding om te begrijpen hoe we het beste kunnen reageren op de wereld. Het leert ons onze specifieke energiemechanismen. Hierbij hoort een strategie voor het nemen van beslissingen die in overeenstemming zijn met ons unieke ontwerp. In dit artikel verdiepen we in de belangrijkste strategieën die geassocieerd worden met de vier primaire types in het Human Design (Menselijk Ontwerp): Manifesteerders, Generatoren (inclusief Manifesterende Generatoren), Projectoren en Reflectoren. 

strategie: initiatie

Human Design strategie van de manifestor

Manifestors hebben een energetisch vermogen om dingen te initiëren en in beweging te zetten. Ze zijn ontworpen om zelfstandig te handelen. Hun strategie is om eerst te informeren voordat ze actie ondernemen. Ze vragen niet om toestemming, maar kondigen hun intenties aan om weerstand van anderen te voorkomen. In het dagelijks leven zouden Manifestors vaker gebruik moeten maken van hun initiatiekracht. Hiervoor moeten ze open zijn over hun plannen met de mensen die beïnvloed zullen worden door hun acties.

strategie: reactie

Human Design strategie van de generatoren en manifesterende generatoren

De strategie voor deze types is om te wachten met reageren in plaats van het initiatief te nemen. Ze bezitten een krachtig sacraal centrum dat werkt als een reactiemechanisme dat hen leidt via hun buikgevoel. Of het nu gaat om een vraag, een gebeurtenis of een situatie, Generators zouden eerder moeten reageren dan initiëren. In het dagelijks leven kunnen Generators dit integreren door geduld te oefenen en af te stemmen op hun buikgevoel voordat ze beslissingen nemen.

strategie: erkenning en uitnodiging

Human Design strategie van de Projectors

Projectors hebben geen consistente toegang tot energie. Hun strategie is wachten op erkenning en uitnodiging. Ze hebben het potentieel om anderen te leiden en te managen. Echter moeten ze wachten tot ze erkend en uitgenodigd worden voor hun unieke vaardigheden. In het dagelijks leven moeten Projectors werken aan het erkennen van hun waarde, het koesteren van hun unieke vaardigheden en geduldig wachten op de juiste kansen waar deze vaardigheden worden erkend en gewaardeerd.

strategie: maan cyclus

Human Design strategie van de Reflectors

Reflectors zijn uniek omdat hun strategie draait om een volledige maancyclus van 28 dagen. Ze moeten wachten op een volle maancyclus voordat ze belangrijke beslissingen nemen. Dit geeft ze ruim de tijd om na te denken en verschillende perspectieven te verzamelen. In het dagelijks leven moeten Reflectors zichzelf deze tijd en ruimte gunnen, zich niet gehaast voelen bij het nemen van beslissingen. Zij moeten zichzelf de tijd geven om hun gevoelens en gedachten echt te begrijpen.

deconditionering

Tijdens het proces van het loslaten van maatschappelijke en persoonlijke verwachtingen (deconditioneren) die niet in lijn zijn met ons ware zelf, kunnen deze strategieën dienen als een kompas dat ons naar onze authentieke natuur leidt. Het gaat om het afleren van patronen en gedragingen die niet in overeenstemming zijn met ons inherente ontwerp.