Wat is Human Design?

Je leven structureren door jouw unieke blauwdruk te begrijpen

Stel je het leven voor als een grote puzzel. Zou het niet makkelijker zijn als we een kaart hadden om ons er doorheen te leiden? Dat is wat Human Design biedt – een soort handleiding voor je leven. Laten we dit concept eens vereenvoudigen en leren hoe het kan helpen ons leven te structureren.

Het decoderen van de kaart

wat is human design

Human Design is een modern, innovatief systeem dat elementen uit verschillende disciplines combineert, zoals astrologie, de I Tjing, Kabbala, het Hindoe-Brahmaanse chakramodel en kwantumfysica. Zie het als een unieke mix van wetenschap en spiritualiteit die inzicht geeft in je persoonlijkheid en je levensdoel.

Het systeem genereert een ‘BodyGraph’ (zie links), een visuele weergave die verwant is aan je persoonlijke DNA, gemaakt op basis van je geboortegegevens. Dit is een blauwdruk die je laat zien wie je in je kern bent, zonder alle invloeden van buitenaf die het leven op ons legt. Laten we het nu een beetje uit elkaar halen. De Human Design kaart bestaat uit 9 centra, 36 kanalen en 64 poorten. Deze vertegenwoordigen verschillende aspecten van je wezen, van je geest en emoties tot je communicatiestijl en levensmissie. Laat deze termen je niet intimideren; beschouw ze als de verschillende karakteristieken die maken wie je bent.

human design toepassen bij het structureren van je leven

Hoe kan dit helpen om je leven te structureren? Door je Human Design te begrijpen, begin je je eigenschappen, je sterke punten, je potentiƫle uitdagingen en je interactiestijl met anderen te zien. Dit kan je leiden naar beslissingen die meer in overeenstemming zijn met je authentieke zelf. Hierdoor neemt frustratie, bitterheid, teleurstelling en boosheid af. Als je bijvoorbeeld een duidelijk Keelcentrum hebt, zou je kunnen uitblinken in beroepen met communicatie, spreken in het openbaar of leiderschap. Als je Solarplexus centrum niet gedefinieerd is, kun je zeer empathisch zijn en emoties absorberen van de mensen om je heen. Als je dit weet, kun je stappen ondernemen om je energie te beschermen.

je ware zelf omarmen

In essentie verandert Human Design niet wie je bent; het helpt je jezelf beter te begrijpen en te accepteren. Het is alsof je een persoonlijke kaart en kompas hebt voor je levensreis. Deze kaart helpt je te navigeren naar de paden en beslissingen die jouw unieke potentieel vervullen.

Onthoud dat dit een vereenvoudiging is van een veel genuanceerder systeem. Het leren van Human Design kost tijd. Maar de reis van zelfontdekking die het teweegbrengt kan enorm de moeite waard zijn. Het is jouw unieke code voor het ontsluiten van een leven dat authentiek is, vol vertrouwen en in harmonie met wie je werkelijk bent.

De eerste stap zetten naar authentiek leven

Dus waarom zou je die eerste stap niet zetten? Download via google gratis je Human Design kaart. Ga op onderzoek uit en begin aan een reis naar een leven dat meer afgestemd is op je ware zelf. Wees niet bang om je te verdiepen in de diepten van je karakter. Omarm het proces en onthoud dat begrijpen de eerste stap is naar acceptatie en groei.

Navigeren door het leven met je Human Design kan zijn als het schijnen van een licht in een donkere tunnel. Met Human Design kun je je levensreis afleggen met een nieuw gevonden gevoel van begrip, acceptatie en authenticiteit. Geniet van de reis!